Ga voor een baan die ‘meer’ past.

Jouw droombaan bereikbaar.

 

In 10 kleine stappen.

Deel 8 van 10

 

Solliciteren voor die ‘echte’ baan is hard werken, keuzes maken, loslaten en focus op wat je echt wilt.

Verwarring, duisternis, verdwaald, zijn aspecten die je zeker tegenkomt. Natuurlijk wel oplosbaar. Op zeker.

 


In de vorige blog is het voorbeeld benoemd van de ‘snelle ‘ sollicitatie. De effectiviteit van deze methode is hoog. Er zit alleen ‘weinig’ van jezelf in, niet zoveel inhoud met ‘jij’ als persoon. Belangrijk was het benoemen van de ‘technische’ competenties en een klein beetje over jezelf. In wat je nu gaat lezen komt de nadruk meer op de verbinding tussen de onderneming, bedrijf of organisatie waar je wilt werken en jouw voorkeuren.

 

Belofte

 

Wat ik nu zeg, beloof, lijkt veel op datgene uit de laatste blog. De toevoeging hier is dat door de verbinding die je gaat onderzoeken de kans nog groter is dat je wordt uitgenodigd. “Waarom?” vraag je je natuurlijk af.

De reden is dat je je meer als mens kunt laten zien. Daar is men tegenwoordig naar op zoek. Niet alleen een functionaris.

 

Resultaat

 

Ergens in je lijf leeft je intuïtie. De één voelt het rond de navel, de ander ergens anders. Het maakt niet uit, als je maar wel het onderscheid kunt maken tussen een ‘ik heb honger gevoel’ of ‘ik heb het koud’ en dat wat intuïtie met je doet. Zo’n unheimisch teken dat iets niet goed voelt. Luister daar naar. Het is één van je belangrijkste gidsen of oneerbiedig gezegd ANWB bord of verkeersbord over wat wel of niet goed voor je is.

 

Met dat gegeven ga je het bedrijf achter de door jou gewenste vacature onderzoeken. Die activiteit levert je een aantal kenmerken op.

 

Methode

 

Voordat je met deze methode aan de slag gaat, is het fijn, handig zelfs , dat je uit de vorige blog de handelingen hebt uitgevoerd en resultaten voorhanden hebt. Je gaat niet de snelle procedure in, maar pakt de vacature of meerdere voor je experiment erbij.

De naam van het bedrijf, organisatie staat vermeld op de vacature. Dan volgen nu deze acties:

  • Zoek het bedrijf op het internet.
  • Vind de missie en visie die het bedrijf wil uitstralen.
  • Noteer voor jezelf normen, waarden die voor jou interessant zijn. Waarmee je je kunt en wilt verbinden.
  • Welk verhaal voel je daarbij? Schrijf dat op.
  • Op LinkedIn kun je het bedrijf ook opzoeken. Check een aantal mensen die daar werken. Hoe voelt dat voor jou?

Zo zijn er nog meer acties die je kunt doen. Daarover later meer, de blog is daar te kort voor.

 

Wat je nu hebt gedaan is het onderzoek afgerond en waaruit je kunt vaststellen of je wel, en zo ja, op welke manier, past bij je beoogde nieuwe werkgever.

En, ook belangrijk voor je CV en je motivatiebrief, het waarom.

Dat kun je met ‘droge ogen’ uitleggen. Omdat het van jou is. Authentiek.

Daar gaat het om.

 

Succes en geniet van wat je doet.

Ook dit stuk betekent werken, wel voor jezelf en dat geeft een goed gevoel. Het tweede deel van wat ik noem de ‘drietrapsraket’.

 

Deze blog is het achtste onderdeel uit een reeks van 10. Daarop aansluitend komt een E-boek waarin een niveau dieper op deze materie wordt ingegaan. Het gaat je nog beter helpen. De kracht van het geheel zit in het samenspel.

 

Tot de volgende keer en veel plezier

Karel

Copyright © 2020 Karel de Vries *Karma2coaching* , All rights reserved.